product_id = 970
current category_id = 340
category 0 parent - marker0 = 0
category 1 parent - marker1 = 41
category 2 parent - marker2 = 340
category 3 parent - marker3 = MARKEr3
category 4 parent - marker4 = MARKEr4
category 5 parent - marker5 = MARKEr5
category 6 parent - marker6 = MARKEr6
Анкета
Плажният волейбол е най-атрактивен заради:
   
Спиращата дъха игра
Добре изглеждащите състезателки
Спортният хъс на състезателите
Забавните промоционални игри на корта
Многото подаръци
Всичко изброено

Плажният волейбол в България достига своя пик тази седмица във Варна

Плажният волейбол в България достига своя пик тази седмица във Варна

14 Авг 2013

Във Варна вече се събират участниците в Европейското първенство по плажен волейбол за младежи и девойки до 22 години, представено от Мтел. Общо 128 спортисти от целия континент ще се впуснат в битките за европейската корона от 15 до 18 август на Южния плаж в морската столица на България. Състезанието е второто по големина и значимост в календара на Европейската конфедерация по волейбол и се провежда за първи път на територията на страна ни. “Това е върхът на плажния волейбол в България – най-голямото състезание по този спорт, организирано някога у нас”, заяви спортно-техническият директор на турнира Тошо Стоянов по време на пресконференция на пясъчния стадион в морската ни столица.

 


 
При всеки от двата пола в първенството ще участват 32 двойки, съставени от състезатели, родени на или след 1 януари 1992 година. Като домакин България има право да участва с две двойки при девойките и с две при младежите. Това ще бъдат Ивана Боянова & Джесика Николова и Теодора Симеонова & Никол Николова при дамите и Тома Станков & Силвестър Иванов и Мартин Иванов & Бранимир Грозданов при силния пол. По регламент Боянова & Николова и Станков & Иванов ще бъдат поставени под №1 в схемата на състезанието. Според подреждането на страните в европейската ранглиста, другата ни двойка при младежите – Иванов & Грозданов, получава №30, а при дамите Симеонова & Николова ще се състезават под №32.
 
Ако някоя от българските двойки спечели Европейското първенство, състезателите ще получат лично от мен първите екземпляри от най-новото поколение смартфони, които ще влязат в България”, обеща маркетинг директорът на Мтел Андреас Елснер.
 
26 страни ще вземат участие в континенталния шампионат за девойки във Варна. Освен България, с по два тандема ще се представят още лидерите в европейската ранглиста Германия, Полша, Русия, Чехия и Австрия. При младежите свои представители на Южния плаж ще имат 24 европейски държави. Според подреждането в ранглистата от правото си на втори отбор се възползваха Полша, Германия, Русия, Австрия, Швейцария, Беларус и Норвегия.
 
За първи път в историята на състезанието то ще послужи и като континентална квалификация за Световното първенство до 23 години през 2014 година. Първите шест двойки от класирането във Варна при всеки от половете ще получат правото да представляват континента година по-късно на шампионата на планетата.
 
Както всяка година, веригата турнири Mtel Beach Masters няма да пропусне да зарадва и най-малките ни плажни волейболисти. Традиционният Mtel Beach Masters Kids, посветен изцяло на децата, ще се проведе във Варна на 14 август от 9 до 16 часа. Участие ще вземат 32 деца от волейболните клубове в страната, разпределени в 8 момичешки и 8 момчешки двойки.
 

 
 
mtelbeachmasters 05 Дек 2012, 11:19
България е домакин на Европейско
първенство по плажен волейбол за
младежи и девойки до 22 г.

fan 2013-07-02 17:11:00

M-Tel Beach Masters 2013-07-06 12:41:46